Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα Paresa.gr

Γειά σας, είμαι η Παρέσα και το όνομα μου σημαίνει κυπαρίσσι (Κυπαρισσία  – Παρέσσα ) και είναι ένα από τα σπανιότερα και αρχαιότερα γυναικεία ονόματα της ποντιακής διαλέκτου. Και όχι, θέλω να πιστεύω πως δεν είμαι ¨paresseuse¨, ένα τεμπέλικο κορίτσι, δηλαδή…!

Μου αρέσουν οι βούλες, οι τρύπες και οι κύκλοι καθώς και τα έντονα, χαρούμενα χρώματα. Στοιχεία που χαρακτηρίζουν την δουλειά μου και με βοηθούν υποσυνείδητα να βρίσκω τις ισορροπίες ανάμεσα στην ενηλικίωση και στην παιδικότητα μου.

Αποφοίτησα από την σχολή τεχνών Mokume, με την ειδικότητα του σχεδιασμού και της κατασκευής χειροποίητου κοσμήματος, έχω παρακολουθήσει μαθήματα σχεδίου δίπλα σε εικαστικούς καθώς και διάφορα σεμινάρια τέχνης. Επίσης, έχω πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εικαστικές εκθέσεις ενώ για κάποια χρόνια διατηρούσα στην Αθήνα το δικό μου studio.

Τις δυο τελευταίες δεκαετίες δραστηριοποιούμαι στον χώρο της τέχνης κατασκευάζοντας κοσμήματα και αντικείμενα ενώ παράλληλα είμαι και μητέρα δυο μοναδικών κοριτσιών.

Θεωρώ το σχέδιο, σε οποιαδήποτε μορφή του, την βάση κάθε δημιουργικής διαδικασίας και τον εαυτό μου τυχερό που μπορεί να εκφράζεται μέσω αυτού. Όλες  μου οι δημιουργίες  είναι  χειροποίητες χωρίς δυνατότητα όμοιας αναπαραγωγής. Κάθε κομμάτι αναζητώ να είναι μοναδικό όπως και η διάθεση της κάθε μας στιγμής.

Aπο το 2020 ζω μόνιμα στην Αμοργό στα πλαίσια μιας προσπάθειας αναζήτησης ενός διαφορετικού τρόπου ζωής για εμένα και την οικογένεια μου.

Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το site μου και γνωρίσατε τις δημιουργίες μου!